Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

петък, 20 март 2015 г.

НОВИНИТЕ от 19.03.2015

ОТ БГ:
  • Дървосекачите протестират. Искат работа. От министерството на земеделието отговориха:
    - Ако от утре почнете да садите това, где изсякохте, ще имате работа 127 години. Ама не като дървосекачи, а като дървосадачи.
  • Една жена рипна от петия етаж с детето си. Утрепа се. Виновно е правителството. Пропуснало е да постави батут под терасата ѝ.
  • Камелия от Видин е жива. Не ще да види майка си. Ще иска да я види след 9 месеца.
  • Днес нема да воюваме с никого. Днешната квотата за утрепани българи е изпълнена.
ОТ СВЕТА:
  • Еврокомисията не държи Гърция да остане в еврозоната на всяка цена. Ципрас държи тя да остане, що държи и той да остане премиер министър. В негова подкрепа днес у Атина палят коли.
И ЕДНА ОБЩОЗЕМНА НОВИНА:



На 20.03.2015 ще има слънчево затъмнение. Прочетох коментари за Армагедон, войни и кво ли не. После направих справка, какви слънчеви затъмнения има и какви са последствията. Ето как стоят нещата:
  • Има слънчево затъмнение, когато облаци застанат между земята и слънцето. Не спазва график и е трудно предвидимо. Последствието обикновенно е дъжд, а у България дъжд и наводнения.
  • Друго слънчево затъмнение е когато земята застане между слънцето и земята. Случва се един път на 24 часа. В задполярието е по-различно. За по кратко, се нарича нощ. Не винаги има последствия, но в повечето случаи има. Седа се на по ракия, спи се, а некои прескачат при съседките. Има и строшени глави.
  • Третото слънчево затъмнение е когато луната застане между слънцето и земята. То винаги се предвижда и никога нема никакви последици. С изключение на броя пациенти, посетили очните дотори. Ама до днес се спори, дали увиличения брой пациенти се дължи на затъмнението на слънцето, или на малоумието на пациентите.
А има едно затъмнение, где всеки човек вижда един път у живота си. Тогава между човека и слънцето има един ред дъски и метър и половина земя. Последствия почи няма, с едно изключение - при това затъмнение не може да четеш тъпи писания за слънчеви затъмнения. Никога... Що и между теб и свещите има метър и половина земя.
Приятен ден!

П.П. Слънце се гледа през тъмно стъкло. И затъмнението също.

1 коментар: