Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

четвъртък, 30 август 2018 г.

Рядко взимам отношение за неща, които ме касаят. Особено у фейса. Ама тоя път не се стърпях. За инвалидите иде реч. Знам, че много от вас ще ревнат срещу фалшивите инвалиди. Що ядат пенсионния фонд.Тук няма да се спирам кой, кога и за какво изяде пенсионния фонд. Само ще ви припомня каква армия имахме и с колко танка и самолета разполагаше. Та на думата. Та на темата.
С цел намаляване разходите на НОИ, трябва да се намалят инвалидните пенсионери. Не да се уморят от глад, както е в момента, а да се насочат към някаква работа. Сега ако си инвалид и искаш да работиш, посмъртно не трябва да казваш, че си инвалид. Нема луд работодател, който да вземе инвалид на работа. Досега имаше ТЕЛК, който казваше какво не може да работиш. Сега към НОИ ще се създаде структура, която да казва дали и какво може да работиш. Вие се сетете, какво ще кажат от НОИ! Досега социалните търсеха работа за инвалидите. Сетете се дали им намираха! Сега нова структура ще им търси работа. КУР /комисия укриваща работата/ . И друга структура ХУИ /хора учещи инвалидите/ ще се създаде. И трета "Професионално Училище Техническо за Кадри Инвалидни" /няма да пиша само началните букви, защото ще остана и без тоя профил/.
Та си представям картинката, когато инвалидите заработят. Осем сутринта. По тротоарите инвалидни колички. Изпреварват се, блъскат се и се псуват в задръстванията. Инвалиди с патерици се млатят пред кафемашините. Инвалиди вървят и си говорят сами. Кучета, водачи на незрящи лаят и гонят инвалиди с инсулт по зелените морави. В автобусите инвалиди с инфаркт пият по една шепа хапчета и пеят песни за труда. Диабетици си бият инсулин по подлези и входове...
И накрая, за да разберете за какво гениално решение става въпрос, ще ви кажа нещо, което го знаят само в МС. Има инструкция, кои инвалидни групи към каква работа да се насочват. Ето малка част от нея:
Инвалиди без крак или крака да се насочват към професионалния футбол. Левски, ЦСКА и националния отбор.
Инвалиди без ръце да стават масажисти и берачи на череши в Кюстендил.
Инвалиди с пълна слепота да стават прокурори, съдии, полицаи и борци с корупцията. И контролиращи.
Инвалиди с диабет да бъдат насочвани към работа в сладкарски цехове.
Инвалиди с инсулт да бъдат назначавани за куриери.
Инвалиди с глухота и немота да бъдат назначавани за телефонисти, приемащи жалби на граждани.
Инвалиди с инфаркт да бъдат назначавани като хамали.
Инвалиди със СПИН като дарители на сперма.
Инвалиди с идиотизъм да работят в МС, президентство, съвети и други държавни структури. И като журналисти.
Инвалиди без мозък да бъдат назначавани като премиер министри и президенти. И като депутати и лидери на партии.
Айде чао!

1 коментар: