Скъпи мои читатели !
За да съществува този мой блог, вашите пари са му необходими, както въздуха и слънцето на всяко живо същество. Средствата ще послужат и за идеята, най-добрата част от това да издам в книга.
Моля използвайте бутона за дарения:

вторник, 1 декември 2015 г.

ПИСМО ДО Б. БОРИСОВ.

 Другарю Борисов,
 За последно ти писах когато ме пратихте да паса агнета по северозапада. Днес ти пиша, притеснен за здравето ти, и имайки една молба към теб.
 Не знам какво стана докато бяхте в Китай, но за два дни изприказвахте толкова глупости, колкото не си казвал за цяла година. Дано това се дължи на оризовите питиета где сте пили и на лястовичите гнезда и кучешките деликатеси, где сте яли, а не е нещо по - сериозно. Дано скоро ти мине. Виждам, че вървиш към подобрение. Как само изкомандва кметовете да станат, а! И как скокнаха като кученца. И как им потекоха лигите. Дано се оправиш бързо, та де не се товари здравната каса!
 Та на молбата ми. Спомни си как ръфаше филията със свинска мас и виж какъв мъж израсна! Канара. Убав. Умен. А сега кво ти стана. Дали искаш да ми спреш сланинката и ракииката? Недей. Те са спасили България. През 500 години турско сме оцелели благодарение на тях. Иначе биха ни потурчили, ама ако от вярата сме се отказвали, от ракията и сланината не сме. Те може да ни спасят и сега. Я турете 27 скари на женския пазар, а на тях цел ден да се премята сланинка. Каращисана с месце. И месце със сланинка. Мюсулманин нема да припари, камо ли терорист. Я задължете кметовете да се пече сланина у всеки град, у всяко село, квартал, махала... Тогава ще се разбере за що иде реч. А свиневъдството ще цъфне. Като при бая ти Тодор.
 А в частност, не ме лишавай от единствените ми удоволствия, где ми останаха у тоя живот.
Те не са много. Да пална една цигарка до огъня. Да отпия малко греяна ракия и да замезя с малко пушена сланинка. Розовожълтокафява. А на огъня да се върти шиш с мръвки от врата. Ивица месце, ивица сланинка. Ивица месце, ивица сланинка. И после да отпия от онова вино. Дивото. Черен отел и виала. И да резна парче полуизпечено месце от шиша, где още е до огъня. И да замезя. После пак и пак.
 Това исках да ти кажа. Па ако щеш направи винетките 500 лева!
 ПП. Катя от околовръстното каза, че ти е фен. Ще гласува за теб, що още не сте турили данък околовръстно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар